Корзина
467 отзывов
Товары к Новому годуи Рождеству!!Купить

Як приготувати паску в мультиварці

Як приготувати паску в мультиварці
Перевага приготування пасок в мультиварці полягає в тому, що при такому способі випікання паски гарантовано пропечуться і не підгорять.

23.03.17

Для того, щоб спекти паску потрібна певна вправність. Не кожна господиня візьметься за це копітка справа. Однак за допомогою мультиварки приготувати паску досить просто. Про нюанси цього процесу читайте в нашому матеріалі. Перевага приготування пасок в мультиварці полягає в тому, що при такому способі випікання паски гарантовано пропечуться і не підгорять. До того ж, прямо в мультиварці тісто можна залишати, щоб воно підійшло. Для цього викладіть тісто у змащену маслом чашу мультиварки, закрийте кришку і встановіть режим підігріву на 10-25 хвилин.

Для паски в мультиварці можна використовувати практично будь-який рецепт. Але кількість інгредієнтів потрібно буде зменшити, адже в мультиварці можна приготувати тільки одину, але великий паску. Залишати частину тесту для того, щоб спекти кілька пасок, не варто — паску може не вийти. Якщо хочете спекти кілька пасок, доведеться щоразу готувати тісто по-новому.


Режим «Випічка » у багатьох моделях мультіварок обмежений 60-65 хвилинами. Цього мало для випічки паски. Після сигналу про закінчення роботи режиму не відкривайте кришку, а відразу встановіть додатковий час на тому ж режимі або залиште випічку в режимі підігріву. Загальний час випічки зазвичай становить близько півтори години.

У випічки, яку готують в мультиварці, не виходить золотистої скоринки. Однак у випадку з пасками, це не проблема, адже верх готової випічки, як правило, заливається глазур’ю.

Паска з родзинками в мультиварці

Інгредієнти:

2,5 склянки борошна

2 яйця

75 г вершкового масла

2 ст.л. рослинного масла

100 мл молока

20 г свіжих пресованих дріжджів

50 г родзинок

щіпка солі

ваніль

Приготування паски в мультиварці

Дріжджі розвести в теплому молоці з чайною ложкою цукру і залишити на 15-20 хвилин. Збити білки з цукром, додати в дріжджі разом зі склянкою борошна і залиште опару підходити в теплі. Вона повинна збільшитися в 2-3 рази. Розм’якшене вершкове масло розітріть з сіллю та жовтками, добавітьв опару, всипати просіяне борошно та вимісити тісто. Накрити серветкою і дати підійти в теплому місці. Доки тісто підходе запарити родзинки, злити з нього воду, обсушити і злегка обваляти в борошні.

Покласти родзинки в тісто, що підійшло, додати ваніль, перемішати і дати настоятися протягом півгодини. Потім змастити тісто олією і вимішувати його протягом не менше 20 хвилин. Викласти в чашу мультиварки, дати піднятися під кришкою, встановити режим «Випічка» на 60-65 хвилин, потім залишити на підігріві протягом 20-30 хвилин (кришку не відкривати).

Варіанти глазурі

Проста цукрова глазур на воді. 1 склянка цукрової пудри змішайте з 4 ст.л. води.

Глазур з білком і лимонним соком. 1 охолоджений білок збийте зі 100 г цукрової пудрою до загусання, додайте сік лимона і знову збийте.

Біла глазур. 250 г цукрової пудри збийте з 5 білками, потім додайте 1/2 склянки борошна і добре перемішайте.

 

Источник: http://smachni-recepti.pp.ua/yak-prigotuvati-pasku-v-multivarci/

 

Предыдущие статьи