Корзина
469 отзывов

Борщ в Польщі й торт Павлова в Новій Зеландії.

Борщ в Польщі й торт Павлова в Новій Зеландії.
Який вигляд має різдвяна вечеря в різних країнах

25.12.17

Наближаються різдвяні свята - католицьке Різдво 25 грудня і Різдво східних християн 7 січня. У різних країнах світу існують свої традиції святкування, а також частувань у Святвечір - переддень Різдва.

Пропонуємо подивитися, як виглядає традиційний різдвяний стіл в різних куточках земної кулі.

 

Україна

В Україні в переддень Різдва готують 12 страв, серед яких обов'язково повинні бути кутя та вареники з різними начинками.

Фото: Liubava Maliona/Flickr

Швейцарія

Швейцарці нанизують шматочки м'яса на довгу вилку і занурюють їх у киплячий бульйон, щоб зварити його. Потім це м'ясо подається з картоплею фрі або картопляними чіпсами, а також різними соусами.

Фото: lejoe/Flickr

Данія

Тут на Різдво їдять flæskesteg (флескестег) - запечену свинину. З нею їдять тушковану червону капусту, невелику карамелізовану картоплю й чіпси. На десерт ris' a'la mande - рисова каша з мигдалем, збитими вершками і ваніллю.

Фото: johanmede/Flickr

Португалія

У Португалії вечеря напередодні Різдва називається «consoada» і складається з bacalhau (висушена солона тріска), відвареної картоплі, варених яєць, відвареної цибулі, відвареного нуту, відвареної капусти та іншої зелені, политих оливковою олією і соусом з нарізаної сирої цибулі, часнику і петрушки. Іншою традиційною стравою є polvo à lagareiro (восьминіг на грилі) і batatas a murro (товчена картопля, яка запікається в духовці з часником, петрушкою й оливковою олією).

Фото: yassinepeixoto/Instagram

Британія

У Великій Британії традиційно їдять індичку (але іноді це може бути гусак або курка) з журавлинним соусом, брюссельською капустою, pigs in blankets (невеликі ковбаски, загорнуті беконом), смажені моркву, картоплю і пастернак.

Фото: Ewan Munro/Flickr

Польща

У Польщі в Святвечір традиційно їдять борщ з варениками.

Фото: Deccoria

Гватемала

У Гватемалі опівночі перед Різдвом їдять тамале - коржі з кукурудзяного борошна, загорнуті в кукурудзяне листя, з начинкою з м'ясного фаршу, сирів, фруктів, або овочів, приготовані на пару.

Фото: evilgurl/Flickr

Нова Зеландія

У Новій Зеландії в переддень Різдва їдять все, що можна приготувати на барбекю. Особливий пункт меню - торт-безе Павлова.

Фото: williambrawley/Flickr

Швеція

На традиційному різдвяному столі в Швеції ви знайдете шинку, фрикадельки, ковбаски, різні види оселедця, копчений лосось або вугор, червону капусту, брюссельську капусту і «Спокусу Янссона» (картопляна запіканка з анчоусами).

Фото: kimtaro/Flickr

Філіппіни

На Філіппінах Святвечір - або Noche Buena - зазвичай починається опівночі. До святкового столу зазвичай готують окіст, а як гарнір - спагетті або рис. На десерт філіппінці їдять фруктовий салат, приготований з винограду, яблук, вишень і тропічних фруктів, таких як папайя і ананас, і приправлений сумішшю вершків і згущеного молока. Також готують молочний флан - десерт, близький родич крем-брюле.

Фото: Arnold Gatilao/Flickr

 

Джерело: http://nv.ua/ukr/style/life/fooddrink/borshch-v-polshchi-i-tort-pavlova-v-novij-zelandiji-jak-vigljadaje-rizdvjanu-vecherju-v-riznih-krajinah-2400047.html

Предыдущие статьи